För många är det bra att ha tillgång till information, evenemang, stödföreningar med mera. Nedan har vi har sammanställt hemsidor, stödgrupper, böcker och poddradioprogram som vi tycker är bra och välinformerade. Tryck på respektive bild för att komma till tillhörande hemsida, grupp, bok eller poddradio.

På Cancerfondens hemsida finner du allt från fakta om cancer, forskning, insamlingar till artiklar och samtalskontakter. Du har också möjlighet att läsa patienters personliga berättelser och annat som kan vara av intresse.

Ung Cancer är en ideell medlemsorganisation som finns till för att stötta unga som lever med eller nära cancer. Här får du tillgång till olika event där du kan träffa andra i din situation, information om cancer, information om stipendier, med mera.

Nätverket för gynekologisk cancer är ett nätverk av patienter, anhöriga och fler engagerade som sprider kunskap, driver på om förbättringar och skapar debatt om gynekologiska cancersjukdomar.

Bröstcancerförening Johanna Göteborg Bohuslän är en förening för cancerdrabbade eller närstående. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden och ar ca 700  medlemmar. För medlemmar erbjuder föreningen samtalsgrupper, träffar, kafé, föreläsningar med mera.

Stödkompisarna är en ideell förening för personer som har eller har haft cancer och för anhöriga. Föreningen håller till i Göteborg verkar för att stimulera till livslust, glädje, hopp och överlevnad.

Cancerfondens poddradio

Minst 1 av 3 får cancer någon gång i livet. Ett besked som väcker många frågor och starka känslor. Även närstående, vänner och kolleger drabbas och behovet av känslomässigt stöd är stort. Cancerfondens podd ger lyssnaren möjlighet att ta del av andras tankar och erfarenheter.

Ung Cancers poddradio "Cancersnack"

Poddradion drivs av Lotta som närstående & Emma som sjuk. De anser att vi måste våga prata om cancer så som det är. I den här podden pratar de öppet & ärligt om det svåra. De delger sina historier, såväl som andras.

Den Ofrivillige Resenären är en bok med tillhörande hemsida som ska fungera som ett verktyg för den cancerberörde. Hemsidan innehåller bland annat en verktygslåda för den berörde som kan hjälpa och underlätta cancerresan. Det finns även diskussionsforum.

Ibland kan det vara svårt at prata med barn om cancer. ”Sjukt viktigt” är en pysselbok som kan vara till hjälp vid samtal kring cancer med barn.

 

Scroll to top